VOĽBA DESTINÁCIE

TOP PONUKA

Neboli nájdené žiadne záznamy.

Canelloni


Cesto:
300 g hrubej múky
asi 3 PL vody
1-2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogortu
3 vajcia
soľ

Plnka:
350 g vareného údeného masa
70 g strúhaného tvrdého syra
50 g masla
100 g rožkov alebo žemiel
2 vajcia
8 PL mlieka
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ

Na pomastenie: 20 g roztopeného masla
Na posypanie: 40 g strúhaného tvrdého syra
Jemne pomleté maso na masle krátko opražte. Zložte zo sporáka a pridajte žemlu, ktorú ste predtým navlhčili mliekom, ďalej postrúhaný syr a vajcia. Ochuťte soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
Z múky, vajec, vody a smotany vypracujte tuhé cesto. Cesto na tenko vyvaľkajte a radielkom rozrežte na obdĺžniky velkosti 9 x 12 cm.
Cesto varte asi 5 minút v osolenej vode. Plochou naberačkou ich vyberajte a ukladajte na čistý obrúsok.
Obdĺžniky naplňte príslušnou časťou masovej hmoty a zviňte.
Závitky uložte do pomasteného pekáčika, posypete strúhaným syrom a pokvapkajte zvyškom roztopeného masla. V horúcej rúre pečte asi 25 minút.

počet porcií: 6
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia/pečenia: 20 min