![]()
Bella Italia
Bratislava, Koreničova 1 (Palisády 19 roh) Tel/fax: 02/54414463, 02/54413938 bellaitalia@bellaitalia.sk www.bellaitalia.sk Canelloni
Cesto:
300 g hrubej múky asi 3 PL vody 1-2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogortu 3 vajcia soľ Plnka: 350 g vareného údeného masa 70 g strúhaného tvrdého syra 50 g masla 100 g rožkov alebo žemiel 2 vajcia 8 PL mlieka petržlenová vňať mleté čierne korenie soľ Na pomastenie: 20 g roztopeného masla Na posypanie: 40 g strúhaného tvrdého syra
Jemne pomleté maso na masle krátko opražte. Zložte zo sporáka a pridajte žemlu, ktorú ste predtým navlhčili mliekom, ďalej postrúhaný syr a vajcia. Ochuťte soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
Z múky, vajec, vody a smotany vypracujte tuhé cesto. Cesto na tenko vyvaľkajte a radielkom rozrežte na obdĺžniky velkosti 9 x 12 cm. Cesto varte asi 5 minút v osolenej vode. Plochou naberačkou ich vyberajte a ukladajte na čistý obrúsok. Obdĺžniky naplňte príslušnou časťou masovej hmoty a zviňte. Závitky uložte do pomasteného pekáčika, posypete strúhaným syrom a pokvapkajte zvyškom roztopeného masla. V horúcej rúre pečte asi 25 minút. počet porcií: 6 Čas prípravy: 30 min
Čas varenia/pečenia: 20 min
©2009 - Bella Italia, Všetky práva vyhradené
Design by Aglo solutions, Powered by SysCom
|